Apocalypse

Apocalypse je bend iz Trebinja, nastao početkom 2000. godine. Nakon niza uspešnih tribute koncerata po bližoj okolini, bend se već početkom 2001. godine odlučuje oprobati i u autorskom radu, snimajući u studiju lokalnog radija prvi zvanični demo snimak sa dve pesme, naziva Grč i Vapaj. Demo veoma dobro prolazi kod publike, a Apocalypse uspeva osvojiti prva mesta na top listama nekih lokalnih radio stanica, što je svakako služilo bendu kao podstrek za dalji rad. Uskoro počinju i pripreme za snimanje prvog full-length albuma, koje se i realizuje u oktobru 2002. Celokupan materijal snimljen je za osam dana u Smederevu, u poznatom studiju Paradox, inače, vlasništvu braće Miroslava i Srđana Brankovića, članova poznatog progressive/heavy metal benda Alogia i kultnog death metal sastava Psychoparadox. Pomenuta braća bila su zadužena i za produkciju. Sam materijal se sastojao od sedam pesama u heavy/power metal maniru koje su bile dovoljne da vodeća beogradska izdavačka kuća One Records bendu ponudi ugovor za izdavanje debi albuma.

Na proleće 2003. godine, album nazvan Igra ugledao je svetlost dana. Teme tekstova variraju od filozofskih do istorijskih, a inače, sve pesme uklopljene su u polukonceptualnu celinu. Sama muzika, uprkos tadašnjem neiskustvu članova benda (prosek godina u vreme snimanja je 18) i određenim početničkim greškama, ipak je posedovala dovoljnu dozu kvaliteta, te album veoma dobro prolazi kod publike i dobija jako pozitivne recenzije u domaćim fanzinima, webzinovima, časopisima, ali i u nekim stranim. U narednom periodu bend svira gde je god to moguće u sklopu promocije albuma, i u periodu 2004-2005. obilaze priličan broj gradova u Srbiji i Crnoj Gori (Beograd, Novi Sad, Čačak, Kovin, Ruma, Šabac, Podgorica, Vranje, Zaječar...), gde su delili binu sa mnogim bendovima domaće metal scene.

Sredinom 2005. godine dolazi do promena u sastavu benda zbog odlaska članova na studije u različite gradove. Nova postava sa samo tri stara člana okupljena je u Beogradu, odakle će bend nadalje i delovati, i trenutno su u toku pripreme za snimanje novog materijala. Izlazak drugog albuma planiran je za zimu 2007. Radni naziv albuma je Apocalypsis.

 

Bend:

  1. Miloš Slijepčević - Vokal
  2. Dobroslav Slijepčević - Vokal, klavijature
  3. Milan Šakotić - Gitara, scream vokali
  4. Bojan Vujinović - Gitara
  5. Bratislav Vukojević - Bas gitara
  6. Miloš Kovačević - Bubanj

Diskografija:

  • Igra (One Records, 2003).